Note to all travellers:

The official portal for passengers travelling to France, Malta, and Slovenia to complete the simplified PLF is app.euplf.eu.

Any other websites that act as intermediaries, are not approved, and are considered to be fraudulent. We therefore advise travellers to complete their PLFs directly on app.euplf.eu.

Please note that app.euplf.eu is a free of charge tool and there is no charge connected to the completion of a PLF form for any of the supported Countries/Destinations. Any website which charges you or requires you to input your debit/credit card info to complete your PLF when travelling to the destinations mentioned above, is not approved and is considered to be fraudulent.

Formularul digital european de localizare a pasagerilor (dPLF)

Bine ați venit în aplicația UE pentru formularele digitale comune de localizare a pasagerilor (dPLF) pentru sectoarele transportului aerian, maritim (de croazieră și feribot) și al transportului terestru (autobuz, tren, automobil).

 

Ce este un formular digital de localizare a pasagerilor și cum sunt utilizate datele?

Formularele de localizare a pasagerilor (PLF) sunt utilizate de autoritățile din domeniul sănătății publice pentru a facilita depistarea contacților în cazul în care călătorii sunt expuși la o boală infecțioasă în timpul călătoriei lor cu avionul sau aeronava, cu vaporul (croazieră/feribot), cu trenul, cu autobuzul sau cu automobilul. Informațiile pe care călătorii le furnizează în PLF-uri pot fi utilizate de autoritățile din domeniul sănătății publice din țările de destinație pentru a contacta rapid călătorii, cu scopul de a proteja sănătatea călătorilor și contactele acestora, precum și de a preveni răspândirea în continuare a bolilor.

Țările care necesită completarea PLF utilizează în prezent formulare de localizare a pasagerilor pe suport de hârtie sau au dezvoltat sisteme online naționale. Având în vedere pandemia de COVID-19, a fost elaborată o aplicație web pentru un formular UE digital de localizare a pasagerilor (dPLF) pentru a facilita utilizarea PLF în timpul amenințărilor transfrontaliere la adresa sănătății. Acest format digital permite colectarea și schimbul de date mai ușor și mai rapid între părțile interesate, ceea ce face ca depistarea contacților să devină mai eficace și mai eficientă. Unele țări fac legătura între dPLF și politica de testare sau de carantină pentru călători.

 

Cine trebuie să completeze formularul digital de localizare a pasagerilor?

Pasagerii care călătoresc într-una dintre țările de mai jos (ca destinație finală) ar trebui să completeze un formular de localizare a pasagerilor prin intermediul formularului digital european de localizare a pasagerilor (dPLF)

 • Malta
 • Slovenia

Fiecare țară are propria politică cu privire la cine trebuie să completeze formularul PLF (unele țări aleg în cazul în care o familie călătorește împreună, doar un singur membru al familiei trebuie să completeze PLF, iar alte țări solicită ca fiecare persoană adultă să completeze un PLF individual).

Pentru cerințe specifice privind completarea formularului, vă rugăm să consultați secțiunea PROTOCOALE DE CĂLĂTORIE, și să selectați țara în care călătoriți pentru a citi protocolul.

Dacă călătoriți către o altă destinație și/sau doriți să verificați dacă se aplică restricții de călătorie, vă rugăm să consultați instrumentul Uniunii Europene intitulat Re-open EU, făcând clic aici.

 

Ce date trebuie să am pentru a completa dPLF-ul?

Călătorilor li s-ar putea solicita să furnizeze informații cu privire la:

 • Transport și informații de călătorie
 • Informații cu caracter personal
 • Informații de contact
 • Informații privind adresa permanentă
 • Cazare anterioară
 • Adresă temporară
 • Însoțitori de călătorie
 • Informații de contact pentru situații de urgență

 

Când ar trebui călătorii să completeze formularul digital de localizare a pasagerilor în aplicația UE pentru dPLF-uri?

 • Deplasarea cu nave de croazieră (înainte de debarcare)
 • Călătoria cu feribotul (înainte de îmbarcare)
 • Călătoria cu trenul, autobuzul sau autoturismul (înainte de îmbarcare)
 • Călătoria cu avionul (după check-in și înainte de îmbarcare)

 

Care este procedura de completare a formularului digital de localizare a pasagerilor?

Călătorii vor fi rugați să aleagă țara de destinație și mijloacele de călătorie (avion, navă de croazieră, feribot, tren, autobuz, mașină).

În funcție de răspunsul pe care îl primesc, călătorii:

 • vor fi direcționați către bazele de date naționale existente ale țărilor pentru completarea formularelor de localizare a pasagerilor. În acest caz, instrucțiunile naționale trebuie urmate sau
 • pentru țările care nu dispun de baze de date naționale, călătorii vor completa formularul online prin intermediul aplicației web digitale a UE privind localizarea pasagerilor (dPLF).

 

Care este procedura de completare a dPLF-ului în aplicația web a UE dPLF?

 

PASUL 1: Înregistrare

Călătorii trebuie să se înregistreze la aplicația web dPLF a UE, furnizând o adresă de e-mail valabilă și o parolă.

Călătorii vor primi un e-mail de confirmare pe adresa de e-mail pe care au furnizat-o.

Pentru a valida și completa înregistrarea, călătorii trebuie să facă clic pe linkul trimis la adresa de e-mail declarată.

PASUL 2: Completați dPLF-ul

Călătorilor li se va cere să furnizeze informații cu privire la:

 • Transport și informații de călătorie
 • Informații cu caracter personal
 • Informații de contact
 • Informații privind adresa permanentă
 • Cazare anterioară
 • Adresă temporară
 • Însoțitori de călătorie
 • Informații de contact pentru situații de urgență

PASUL 3: Examinați și trimiteți  dPLF-ul

Înainte de trimiterea formularului, călătorul va putea să previzualizeze datele pe care le-a completat și să le editeze, dacă este necesar. După completarea formularului digital de localizare a pasagerilor, călătorii trebuie să apese butonul de trimitere. Călătorii vor primi un e-mail de confirmare la depunerea dPLF.

PASUL 4: Primiți codul QR

Călătorii vor primi Dplf-ul cu codul lor unic de răspuns rapid (QR) și vor fi notificați prin e-mail (poșta va conține codul QR și un link pentru a descărca dPLF-ul în format PDF).

 

 

Ce va trebui să fac la sosire?

La sosire, călătorului i se va cere să prezinte Codul QR controlorului/inspectorului regional/local la Punctul de Intrare.

Pe baza informațiilor furnizate în dPLF, autoritatea competentă va aplica măsurile sanitare aplicabile în fiecare stat membru.

 

Ar trebui să folosesc platforma web europeană PLF sau un sistem național pentru a-mi depune PLF-ul?

Unele țări și-au dezvoltat propriile sisteme de trimitere a PLF-urilor.  Alte țări utilizează sistemul european dPLF. În plus, o țară poate utiliza sistemul național pentru anumite moduri de transport și poate utiliza sistemul european dPLF pentru alte moduri de transport.

În primii pași ai depunerii prin intermediul PLF european, cererea va informa călătorul dacă trebuie să depună un PLF prin intermediul unui sistem specific al țării sau prin intermediul sistemului european dPLF. În primul caz, călătorului i se va solicita să viziteze pagina web a sistemului specific al acestei țări. În orice alt caz, călătorul va continua să completeze PLF-ul prin sistemul european dPLF.

 

Trebuie să depun un PLF separat dacă călătoria mea include opriri în mai multe țări?

Ca regulă generală, atunci când călătorul utilizează diferite mijloace de transport (navă, avion, tren, autobuz), atunci un nou PLF ar trebui completat de fiecare dată când călătorul se îmbarcă într-un nou mijloc de transport (navă, avion, tren, autobuz) pentru a călători într-o altă țară. În mod excepțional, atunci când călătorii călătoresc cu avionul, iar călătoria include zboruri de legătură în țără/țări diferite, ar trebui să se depună un singur PLF pentru țara de destinație finală. Cu toate acestea, în cazul în care călătorul ajunge în afara aeroportului, înainte de îmbarcarea la zborul de legătură, atunci trebuie completat și un PLF separat pentru această țară.

Călătorii care călătoresc cu o navă de croazieră vor trebui să depună PLF o dată și să selecteze ca țară de destinație țara debarcării lor finale (sfârșitul croazierei). Călătorul va trebui să completeze în sistemul electronic numele porturilor pe care le include croaziera.

Călătorii care călătoresc cu mașina, trebuie să depună un PLF de fiecare dată când intră într-o țară care necesită depunerea dPLF.