Note to all travellers:

The official portal for passengers travelling to France, Malta, and Slovenia to complete the simplified PLF is app.euplf.eu.

Any other websites that act as intermediaries, are not approved, and are considered to be fraudulent. We therefore advise travellers to complete their PLFs directly on app.euplf.eu.

Please note that app.euplf.eu is a free of charge tool and there is no charge connected to the completion of a PLF form for any of the supported Countries/Destinations. Any website which charges you or requires you to input your debit/credit card info to complete your PLF when travelling to the destinations mentioned above, is not approved and is considered to be fraudulent.

Európai digitális utaskereső űrlapban (dPLF)

Üdvözöljük a közös digitális utaskereső űrlapok (dPLF) uniós alkalmazásában a légi, tengeri (körutazás és komp) és földi közlekedési (busz, vonat, autó) szektor számára.

 

Mi a digitális utaskereső űrlap és hogyan használják fel az adatokat?

Az utaskereső űrlapokat (PLF-ek) a közegészségügyi hatóságok használják az érintkezés nyomon követésének megkönnyítésére, ha az utazók fertőző betegségnek vannak kitéve repülővel, hajóval (körutazás/komp), vasúton, busszal vagy autóval történő utazásuk közben. Az utazók által a PLF-ekben megadott információkat a célországok közegészségügyi hatóságai felhasználhatják az utazókkal való gyors kapcsolatfelvételre az utazók és a velük kapcsolatba kerülők egészségének védelme, valamint a betegségek további terjedésének megakadályozása érdekében.

Azok az országok, amelyek megkövetelik a PLF kitöltését, jelenleg papíralapú utaskereső űrlapokat használnak, vagy nemzeti online rendszereket fejlesztettek ki. A COVID-19 világjárványra való tekintettel webalkalmazást fejlesztettek ki az Európai digitális utaskereső űrlaphoz (dPLF), amely megkönnyíti a PLF-ek használatát határokon átnyúló egészségügyi veszélyek esetén. Ez a digitális formátum egyszerűbb és gyorsabb adatgyűjtést és adatcserét tesz lehetővé az érdekeltek között, hatékonyabbá és eredményesebbé téve az érintettek nyomon követését. Egyes országok a dPLF-et összekapcsolják az utazók tesztelési- vagy karanténpolitikájával.

 

Kinek kell kitöltenie a digitális utaskereső űrlapot?

Az alábbi országok valamelyikébe (végső célállomásként) utazó utasoknak ki kell tölteniük egy utaskereső űrlapot az Európai digitális utaskereső űrlapon (dPLF) keresztül

 • Málta
 • Szlovénia

Minden országnak saját szabályzata van arra vonatkozóan, hogy kinek kell kitöltenie a PLF-et (egyes országok úgy döntenek, ha egy család együtt utazik, csak a család egyik tagjának kell kitöltenie a PLF-et, más országok pedig megkövetelik, hogy minden felnőtt személynek egyéni PLF-et kell kitöltenie).

Az űrlap kitöltésével kapcsolatos konkrét követelményekért kérjük, olvassa el a fenti UTAZÁSI PROTOKOLL részt, és válassza ki az országot, ahová utazik, hogy elolvassa a protokollt.

Ha másik úti célra utazik, és/vagy szeretné ellenőrizni, hogy vannak-e érvényben utazási korlátozások, kérjük, ellenőrizze az Európai Unió újbóli megnyitása című eszközét ide kattintva.

 

Milyen adatokra van szükségem a dPLF kitöltéséhez?

Az utazóktól adatokat kérhetnek a következőkről:

 • Szállítási és utazási információk
 • Személyes adatok
 • Kapcsolati információk
 • Állandó lakcímre vonatkozó információk
 • Előző szálláshely
 • Ideiglenes lakcím
 • Útitársak
 • Elérhetőség sürgősségi esetben

 

Mikor kell az utazóknak kitölteniük a digitális utaskereső űrlapot a dPLF az uniós alkalmazásban?

 • Utazás hajóval (kiszállás előtt)
 • Utazás komphajóval (beszállás előtt)
 • Utazás vonattal, autóbusszal vagy személygépkocsival (beszállás előtt)
 • Utazás repülővel (check-in után, beszállás előtt)

 

Hogyan kell kitölteni a digitális utaskereső űrlapot?

Az utazóknak ki kell választaniuk a célországot és az utazási módot (repülőgép, tengerjáró hajó, komp, vonat, busz, autó).

Válaszuktól függően a következő történhet:

 • az utasokat átirányítják az országok meglévő nemzeti adatbázisaiba az utaskereső űrlapok kitöltéséhez. Ebben az esetben a nemzeti utasításokat kell követni

vagy

 • azon országok esetében, amelyek nem rendelkeznek nemzeti adatbázissal, az utazók az EU digitális utaskereső űrlapja (dPLF) webalkalmazásán keresztül töltik ki az online űrlapot.

 

Mi az eljárás a dPLF kitöltéséhez az EU dPLF webalkalmazásban?

 

 1. LÉPÉS: Regisztráció

Az utazóknak érvényes e-mail cím és jelszó megadásával kell regisztrálniuk az EU dPLF webalkalmazásba.

Az utazók megerősítő e-mailt kapnak az általuk megadott e-mail címre.

A regisztráció érvényesítéséhez és befejezéséhez az utazóknak a megadott e-mail címre küldött linkre kell kattintaniuk.

 

 1. LÉPÉS: A dPLF kitöltése

Az utazóktól a következőkről kérnek adatokat:

 • Szállítási és utazási információk
 • Személyes adatok
 • Kapcsolati információk
 • Állandó lakcímre vonatkozó információk
 • Előző szálláshely
 • Ideiglenes lakcím
 • Útitársak
 • Elérhetőség sürgősségi esetben
 1. LÉPÉS: A dPLF áttekintése és elküldése

Az űrlap elküldése előtt az utazó megtekintheti az általa kitöltött adatokat, és szükség esetén szerkesztheti azokat. A digitális utaskereső űrlap kitöltése után az utazóknak meg kell nyomniuk a küldés gombot. Az utazók a dPLF benyújtásakor visszaigazoló e-mailt kapnak.

 1. LÉPÉS: Az utazók kapnak egy QR-KÓDOT

Az utazók egyedi Quick Response (QR) kódjukkal együtt megkapják a dPLF-et, – e-mailben értesítik őket (a levél tartalmazza a QR-kódot és a dPLF PDF formátumban történő letöltésére szolgáló linket).

 

 

Mit kell tennem érkezés után?

Érkezéskor az utazót felkérik, hogy mutassa meg a QR-kódot a belépési pont regionális/helyi ellenőrének/felügyelőjének.

A dPLF-ben közölt információk alapján az illetékes hatóság az egyes tagállamokban érvényes egészségügyi intézkedéseket alkalmazza.

 

Használjam az európai PLF webes platformot vagy egy nemzeti rendszert a PLF benyújtásához?

Néhány ország saját rendszert fejlesztett ki a PLF-ek benyújtására. Néhány más országban az európai dPLF rendszert használják. Ezenkívül egy ország használhatja a nemzeti rendszert bizonyos szállítási módokhoz, és az európai dPLF rendszert más szállítási módokhoz.

Az európai PLF-en keresztül történő benyújtás első lépéseiben az alkalmazás tájékoztatja az utazót, ha egy adott ország rendszerén vagy az európai dPLF-rendszeren keresztül kell benyújtania a PLF-et. Az első esetben az utazó felkérést kap, hogy látogassa meg az adott ország rendszerének weboldalát. Minden más esetben az utazó az európai dPLF rendszeren keresztül folytatja a PLF kitöltését.

 

Kell-e külön PLF-et benyújtanom, ha az utazásom során több országban is tartózkodom?

Általános szabály, hogy ha az utas különböző közlekedési eszközöket használ (hajó, repülőgép, vonat, autóbusz), akkor új PLF-et kell kitölteni minden alkalommal, amikor az utazó új járműre (hajó, repülőgép, vonat, busz) száll fel, hogy egy másik országba utazzon. Kivételként, ha az utasok repülővel utaznak, és az utazás különböző országokban közlekedő átszállásokat tartalmaz, akkor csak egy PLF-et kell benyújtani a végső célországra vonatkozóan. Ha azonban az utazó a repülőtéren kívülre kerül, mielőtt felszállna a csatlakozó járatra, akkor erre az országra vonatkozóan is külön PLF-et kell kitölteni.

A tengerjáró hajóval utazó utazóknak egyszer be kell nyújtaniuk a PLF-et, és célországként ki kell választaniuk azt az országot, ahol végső kiszállásuk (a körút vége) történik. Az utazónak ki kell töltenie az elektronikus rendszerben azoknak a kikötőknek a nevét, amelyeket a körutazás érint.

Az autóval utazó személyeknek minden alkalommal be kell nyújtaniuk a PLF-et, amikor olyan országba lépnek be, ahol a dPLF benyújtása kötelező.